Hatay'da Mutfak Geleneği

Soğuk Mezeler

Cevizli Biber

Zahter Salatası

Patatesli Köfte

Humus

Bakla Ezmesi

Tuzlu Yoğurt

Patlıcanlı Yoğurtlama

Turplu Tarator

Patlıcan Salatası( Abugannüç)

Çökelek Salatası

Yumurta Öccesi

 

 Pilav ve Dolmalar

 

Biberli Kimyonlu Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı

Firikli Aş

Kuru Dolma

Tuzlu Yoğurtlu Kabak Dolması

Yaprak Sarması


 

Balık, Etli ve Sebzeli Yemekler

 

Şıhılmıhşe

Sakız Murcu

Arap Kebabı

Çevirme

Tepsi (Sini) Kebap

Kabak Boranisi

Şeyh Mualla

Etli Aşür

Kağıt Kebabı

  

Katıklı Ekmek ve Börekler

 

Zahter Halilli Ekmek

Katıklı Ekmek

Kaytaz Böreği

Biberli Ekmek

Bayram Semirseği (Sembüsek) 


 

Oruklar

 

Ekşi Aşı

Naneli Oruk

Darabalı Oruk

Zeytinyağlı Tepsi Oruğu

Kömbetli Oruk

 
 

Tatlılar ve Kurabiyeler

 

Ağızlı Kadayıf

Burma Künefe

Kabak Ezmesi

Kaymaklı Künefe

Peynirli Künefe

Hurmalı Kurabiye

Kete

Kerebiç

Kömbe

Külçe

Mamul